Voorbeschouwing Ajax – FC Volendam

Voorbeschouwing Ajax – FC Volendam

Op donderdagavond 26 januari om 21:00 uur zullen Ajax en FC Volendam tegen elkaar spelen in de Eredivisie. Dit duel is voor Ajax een kans om een einde te maken aan de verliezende reeks. Echter is FC Volendam goed bezig, al schatten de bookmakers de kansen voor deze club iets minder goed in dan voor de Amsterdammers. Het is dan ook niet voor niets dat TOTO een odd van 1.14 biedt als jij met voetbal gokken online voorspelt dat Ajax wint.

Ajax wil van Schreuder af

De druk op de schouders van Alfred Schreuder wordt steeds groter. Het elftal ziet de coach liever vertrekken dan blijven, maar die knoop lijkt niet makkelijk doorgehakt te kunnen worden. Echter moet er wel wat veranderen, aangezien Ajax al zes competitieduels op rij verloren heeft. Dat is voor de Amsterdammers de meest slechte reeks sinds 24 jaar.

Een winst op FC Volendam is dan ook meer dan welkom voor de club uit Amsterdam. Als er weer verloren wordt donderdagavond is de kans groot dat Schreuder zijn koffers kan pakken. Om te proberen het tij te keren is Ajax van plan om een extra assistent-trainer in te zetten. Of de club al opzoek is daar een geschikte kandidaat en wie dit eventueel zal worden is nog niet bekend.

FC Volendam krabbelt omhoog

In tegenstelling tot Ajax doet FC Volendam het heel goed. De club heeft het weliswaar wel taai in de Eredivisie, maar weet toch sterk op het veld te blijven. Er werd met 0-3 gewonnen van Cambuur en RKC werd met 2-1 verslagen. Wel moest FC Volendam een 2-0 nederlaag verwerken tegen Excelsior. Ondanks de mooie overwinningen moet de club alsnog wel vrezen voor degradatie in de Eredivisie. De club staat namelijk om een voorlaatste plaats en dat zorgt voor veel spanning binnen de club. Het zal dan ook hard werken worden om donderdagavond van Ajax te winnen, maar FC Volendam zal zich niet zomaar uit het veld laten slaan.