Voorbeschouwing Ajax – FC Twente

Voorbeschouwing Ajax – FC Twente

Zaterdagavond om 21:00 uur zullen Ajax en FC Twente tegen elkaar spelen in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben al veel punten laten liggen en hopen met dit duel weer punten te kunnen behalen, maar ook FC Twente zal alles geven om tot een winst te komen. Met wedden op voetbal kun jij bij de bookmakers voorspellen wat er dit duel gaat gebeuren!

Ajax staat onder druk

Afgelopen woensdagavond won Ajax met 0-2 van FC Den Bosch en die punten waren meer dan welkom. Daarmee heeft de club uit Amsterdam zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Ondanks deze overwinning blijft de druk op de schouders van Alfred Schreuder erg groot. Met viermaal puntverlies op rij druipt het vertrouwen langzaamaan weg en zien de spelers van Ajax hem liever vandaag dan morgen nog zijn spullen pakken.

Na het thuisduel tegen FC Twente zal er een uitwedstrijd tegen Feyenoord gespeeld moeten worden. Ondanks de spanningen blijft de coach positief. ‘Als we zo blijven spelen, komen de resultaten vanzelf’, zei hij na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen NEC afgelopen weekend.

FC Twente doet het erg goed

Bij FC Twente verloopt het seizoen meer dan prima. De club is op een verdiende vierde plaats te vinden in de competitie en heeft slechts vier punten achterstand op koploper Feyenoord. Nu PSV het zonder Cody Gakpo moet doen en bij Ajax de spanningen steeds verder oplopen, zou FC Twente zomaar kansen genoeg kunnen krijgen om landskampioen te worden.

De club uit Twente houdt daarnaast voet bij stuk en sloeg zelfs een bod van 8 miljoen euro af die Feyenoord bood voor Ramiz Zerrouki. Ondanks het hoge bod besloot FC Twente om één van hun beste spelers toch voor zichzelf te houden. Al sinds begin oktober is FC Twente ongeslagen en de club is vastberaden om deze reeks nog veel langer door te zetten.