Voorbeschouwing Ajax – Cambuur

Voorbeschouwing Ajax – Cambuur

Zaterdagmiddag 3 september om 16:30 uur staat het duel Ajax – Cambuur op het programma. Vorig seizoen wist Ajax dit duel in de Johan Cruijff Arena met maar liefst 9-0 te winnen. Gaan de Amsterdammers er weer met de winst vandoor of zorgt Cambuur voor een verrassende wending? Voorspel het zelf bij de bookmakers in Nederland!

Ajax kan toch met Alvarez verder

Even leek het erop dat Edson Alvarez zou vertrekken naar Manchester United, maar hier kwam het uiteindelijk niet van. Voor Alfred Schreuder zal het dus een opluchting zijn dat de transfermarkt gesloten is. Op het laatste moment wist Ajax wel nog de spelers Florian Grillitsch en Lucas Ocampos binnen te halen. Wel moet Ajax het doen zonder de gewenste keeper, want de RvC blokkeerde de komst van Odisseas Vlachodimos.

Ajax heeft een sterke selectie waar het mee voor de titel kan gaan strijden. Wel moeten ze daarbij PSV goed in de gaten blijven houden. De Eindhovenaren hebben een geweldige start van het nieuwe seizoen en liggen zelfs aan kop in de Eredivisie. PSV zal dus ongetwijfeld een sterke concurrent voor Ajax kunnen worden.

Cambuur staat niet heel stevig op het veld

Bij Cambuur gaat het allemaal niet zo vlot als bij Ajax. De club kende een redelijke start van het nieuwe seizoen en hebben vier punten uit de eerste vier speelrondes gehaald. Dit hadden meer punten kunnen zijn als de ploeg van Henk de Jong vorige week niet met 0-1 had verloren van AZ. Cambuur was duidelijk de bovenliggende partij, maar hier kwam al snel verandering in toen Jamie Jacobs tien minuten na rust een rode kaart voor zijn kiezen kreeg. Even leek het erop dat de Friezen voet bij stuk hielden en zich niet van het veld lieten jagen, maar doelman Joao Virginia kon de bal één keer niet tegenhouden. Dit zorgde uiteindelijk voor de 0-1 eindstand.

De tactiek van Cambuur is helemaal zo slecht niet, maar toch weet de club de gewenste resultaten niet te bereiken. Daarnaast zal het duel tegen Ajax ook voor wat onrust zorgen bij de club uit Leeuwarden. Vorig seizoen gingen ze met een pijnlijke nederlaag van 9-0 naar huis. Daarnaast hebben de Cambuur-fans zich vorig seizoen behoorlijk misdragen in de Johan Cruijff Arena, waardoor de politie op moest treden. De Cambuur-aanhang mag daardoor niet aanwezig zijn in het stadion. Het uitvak zal wel voor een klein deel gevuld worden, want kinderen uit Leeuwarden mogen voor een keer een awayday meemaken.