Voorbeschouwing AC Milaan – Roma (Serie A)

Voorbeschouwing AC Milaan Roma

De bekende Italiaanse clubs AC Milaan en Roma spelen vanavond voor de Serie A tegen elkaar. Om 18:30 uur is de aftrap. Bij de bookmakers kan de wedstrijd op de voet gevolgd worden. Wacht tot de wedstrijd van start gaat of plaats al voorafgaand aan de wedstrijd een goede weddenschap!

AC Milaan op tweede plaats in Italië

In de laatste wedstrijd van 2021 wist AC Milaan maar liefst vier keer te scoren in het doel van Empoli. Uiteindelijk kregen ze twee doelpunten tegen, maar wisten wel te winnen met een eindstand van 2-4. AC Milaan laat sterke wedstrijden zien, maar heeft ook al meerdere keren met verlies of gelijkspel te maken gekregen. Eén van de sterke spelers in het team van AC Milaan, is Franck Kessié. Hij zal bij de wedstrijd van vanavond tegen Roma niet aanwezig zijn. Kessié is namelijk afgereisd naar Ivoorkust voor de Afrika Cup.

Ze hebben tegen Empoli dus een hoge kwaliteit laten zien, maar de drie voorafgaande wedstrijden moest AC Milaan het doen met verlies. Ze werden met een eindstand van 1-2 tegen Liverpool uitgeschakeld in de Champions League. Daarna volgde een gelijkspel met 1-1 tegen Udinese en een verlies van 0-1 tegen Napoli in de Serie A. Grote paniek lijkt er nog niet te zijn, want AC Milaan staat op een mooie tweede plaats met 42 punten. Op nummer één staat rivaal Internazionale met 46 punten.

Roma laat wisselvallig seizoen zien

Club Roma staat op een zesde plaats in de ranglijst. Ze zijn aan een wisselvallig seizoen bezig en laten per week andere resultaten zien. Van de laatste drie wedstrijden die ze gespeeld hebben, wisten ze twee keer te winnen. Maar wel hebben ze op een vervelende manier verloren van Sampdoria. In de 72ste minuut van de wedstrijd wist Eldor Shomurodov een doelpunt te maken en de eindstand naar 0-1 te brengen. Maar in de 80ste minuut werd dit veranderd naar 1-1 door een doelpunt van Manolo Gabbiadini.

Trainer José Mourinho zal weer voor een 5-3-2 formatie kiezen en zal het aanvalsduo gevormd worden door Zaniolo-Abraham. Daarnaast zal ook aanvoerder Lorenzo Pellegrini terugkeren. In december raakte hij geblesseerd, maar kan nu weer onderdeel van het elftal vormen. Na de wedstrijd tegen AC Milaan zal Roma het aankomend weekend op moeten nemen tegen Juventus.