Voorbeschouwing AC Milaan – Genoa

Voorbeschouwing AC Milaan – Genoa

Vanavond op 15 april om 21:00 uur vind de wedstrijd tussen AC Milaan en Genoa plaats. De wedstrijd beloofd een spannend duel te worden. AC Milaan wil namelijk strijden voor de landstitel, terwijl Genoa alles moet geven om niet te degraderen. Beide clubs zullen dus vol vechtlust op het veld verschijnen. Wat er gaat gebeuren? Voorspel het zelf bij de bookmakers!

AC Milaan jaagt op landstitel

Vorig seizoen was AC Milaan ver op weg als het gaat om de landstitel en ook dit seizoen is de club in de buurt. Er moeten nog zes wedstrijden gespeeld worden tot de Serie A tot een einde komt en AC Milaan is nog altijd de koploper van de competitie. Wel moet de club realistisch blijven, want landsgenoot Inter is niet ver van de koploper verwijderd. AC Milaan heeft momenteel twee punten voorsprong op de aartsrivaal, maar Inter heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Bij een gewonnen inhaalduel kan het dus zomaar zijn dat Inter de koppositie overneemt.

Wel heeft AC Milaan veel strijdlust en heeft de club genoeg te winnen. Aanstaande dinsdag zal de club van Stefano Pioli de halve finale-return van de Coppa Italia spelen. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Deze return hoopt AC Milaan een echte overwinning te maken in het Giuseppe Meazza. Toch moet AC Milaan wel alles uit de kast halen om het tot een overwinning te schoppen. De laatste twee wedstrijden eindigde voor de club in een doelpuntloos gelijkspel tegen Bologna en Torino.

Genoa hangt degradatie boven het hoofd

Bij Genoa hangt er een grote grijze wolk boven het stadion. Genoa zit namelijk nog maar met een zijdendraadje in de competitie. De kans is groot dat de club zal degraderen, aangezien het nu op de negentiende plaats te vinden is. Met hun voorlaatste positie staat Genoa tussen Venezia en Salernitana in. Wel heeft de club meer wedstrijden gespeeld dan de club onderin.

Genoa liet van januari tot maart een reeks zien van zeven gelijke spelen op een rij. Daarna won Genoa van een tienkoppig Torino, maar de afgelopen twee wedstrijden werden ze verslagen voor Hellas Verona en Lazio. Genoa moet dus flink aan de bank als het niet wil degraderen.