Voorbeschouwing AC Milaan – Bologna

Voorbeschouwing AC Milaan – Bologna

Vanavond 4 april om 20:45 uur zal AC Milaan het op moeten nemen tegen Bologna. De bezoekende club zal er alles aan doen om de kunnen winnen, al heeft de thuisclub ook haar punten hard nodig om de landstitel te kunnen pakken. Het beloofd dus wederom een spannend duel te worden. Bezoek de bookmakers en plaats gerust een weddenschap tegen goede odds!

AC Milaan 8 speelrondes verwijderd van landstitel

De laatste tijd lukt het AC Milaan om veel wedstrijden te winnen, al is dit wel maar op het nippertje. Steeds weet de club met één doelpunt verschil te winnen. De laatste keer dat de ploeg met meer dan één doelpunt verschil wist te winnen, is bijna drie maanden geleden. Toch maakt AC Milaan goede kansen op de landstitel. Ze hebben nog acht speelrondes te gaan voor ze de landstitel hebben bereikt. Wie weet lukt het AC Milaan voor het eerst in tien jaar weer om met de Scudetto aan de haal te gaan.

Wel moet AC Milaan wakker blijven, want er liggen kapers op de kust. Napoli, Inter en Juventus jagen namelijk op de ploeg uit Milaan. Het is dus belangrijk dat AC Milaan in de thuiswedstrijd van vanavond geen punten laat liggen.

Bologna is de middenmoter

Voor Bologna maakt het allemaal niet veel meer uit. Ze hangen niet meer in de degradatiezone, maar ook is het nog niet zeker of ze in het linker-rijtje van de Serie A terecht zullen komen. Ondanks dat er weinig te winnen of te verliezen valt voor Bologna, wil de ploeg wel haar uiterste best doen. Ze willen het seizoen zo goed mogelijk afsluiten om Sinisa Mihajlovic een steuntje in de rug te geven. De coach licht in het ziekenhuis vanwege leukemie. Zijn taken worden nu overgenomen door assistent Emilio De Leo.

Het is aan de werkgever van Arthur Theate, Jerdy Schouten en Mitchell Dijks de taak om de kwaliteiten op te krikken na vier speelrondes zonder overwinning. Ondanks dat doet de club het niet slecht en willen ze ook vanavond weer alles uit de kast halen om misschien AC Milaan te kunnen verslaan.