Twijfel over spits tegen Rostov bij Bosz

Trainer Peter Bosz heeft nog niet bepaald wie er dinsdagavond tegen FK Rostov aan zal trefen in de spitspositie van Ajax. De belangrijke play-offs zullen bepalen of Ajax het tot de poulefase van de Champions League weet te schoppen en de twijfel slaat toe. De Amsterdammers hebben inmiddels de beschikking over Kasper Dolberg, Bertrands Traoré en Kasper Dolberg. Wie er uiteindelijk de spitspositie zal gaan bezetten? Daar moet nog flink over vergaderd worden.

Ajax – Roda JC

De weg naar het landskampioenschap is afgelopen zondag nog niet heel positief verlopen voor de Amsterdamse Club. Thuis tegen Roda JC kwam Ajax niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Chelsea Huurling Traoré is inmiddels in Amsterdam gearriveerd en is dus de derde spits die Bosz tot zijn beschikking zal hebben. Bosz laat weten nog geen keuze te hebben gemaakt, omdat hij twijfelt of een basisplaats voor de Chelsea huurling niet gelijk te snel is. Hoewel hij er nog maar net bij is het voordeel overigens wel dat Traoré de nodige ervaring heeft voor spelen op Eredivisie niveau. Verder kent Peter Bosz de speler ook nog van zijn tijd bij Vitesse. Hij kent het spel, alleen er zijn 3 goede spitsen beschikbaar die staan te popelen om richting het doel te gaan. De vraag is dan ook of de Champions League play-off wedstrijd wel het juiste moment is om veranderingen aan te brengen.

Spelsysteem aanpassen of niet

Niet alleen is Bosz momenteel onzeker over de spitspositie. Voor wat betreft het systeem dat Ajax moet gaan spelen bestaat namelijk ook nog enige twijfel. Niet gek, want het 5-3-2 systeem dat Rostov speelt zorgt ervoor dat een kleine wijziging toch zeker wel op zijn plaats zal zijn. Ajax staat erom bekend vaak in de traditionele vorm van het 4-3-3 systeem te spelen. Het gelijkspel tegen Roda JC komt wel heel ongelegen als we kijken naar de aankomende wedstrijd tegen FK Rostov. Een positieve mindsetting richting deze wedstrijd is immers heel belangrijk. Volgens Bosz zal Ajax vooral scherp moeten zijn op het gebied van omschakeling tegen de Russische ploeg. Bovendien zou de verdediging ook nog wel de nodige aandacht verdienen.

Bij verlies geen paniek

Hoewel Ajax alles op alles wil zetten om de wedstrijd tegen de Russen te winnen durft de trainer nog geen uitspraak te doen over wie de favoriet is. Bosz heeft de FK Rostov tot op heden nog niet live zien spelen. Of hij al verder gedacht heeft dan deze wedstrijd? Volgens Bosz moet Ajax eerst de wedstrijd tegen FK Rostov maar eens zien te winnen. Hoe dan ook is het geen ramp als de wedstrijd verloren wordt. Er is immers nog een return, wat ook goed uitgepakt is tegen PAOK Saloniki. Statistisch gezien zou Ajax het wel uit moeten kunnen spelen tegen Rostov. Reden tot paniek is er dus nog niet.

Gaat Ajax Ziyech nog halen

In een interview met Bosz werd uiteraard niet alleen gesproken over de wedstrijd tegen FK Rostov. Ook de naam Ziyech is voorbij gekomen, maar daar wil de trainer weinig over kwijt. In een grap zegt hij wel dat hij verwacht dat Ziyech zeker speelt dinsdag. Dat hij zich daar niet mee bezig houdt is overigens wel te prijzen. De trainer wil eerst de wedstrijd thuis tegen FK Rostov overleven om weer aan andere zaken te spelen. Ajax speelt de wedstrijd tegen de Russen morgenavond om 20.45, wat uiteraard live uit zal worden gezonden op televisie.