Toch geen openingsduel voor Oranje

Toch geen openingsduel voor Oranje

Door de FIFA is er een opmerkelijk besluit genomen. Er is namelijk besloten om het WK een dag eerder te laten beginnen. Hierdoor duurt het WK ook een dag langer, namelijk van 20 november tot 18 december. Voorheen stond er voor het Nederlands elftal een openingsduel op het programma, maar deze zal niet meer worden gespeeld. Het openingsduel zal nu gespeeld worden op zondag 20 november. Hierbij nemen Qatar en Ecuador het tegen elkaar op.

Voordat de wijzigingen plaatsvonden stond het openingsduel gepland op maandag 21 november om 11:00 uur. Het openingsduel zou door Nederland en Senegal gespeeld worden. Nu het WK een dag eerder begint zal er geen openingsduel meer gespeeld worden door deze elftallen. Wel blijft de wedstrijd nog staan op die dag, maar het tijdstip is wel veranderd. In plaats van om 11:00 uur zal de wedstrijd om 17:00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld worden.

Van Gaal ziet voor- en nadelen

Bondscoach Louis van Gaal ziet voor- en nadelen aan het feit dat het WK een dag vervroegd is. Wel noemt hij dit opmerkelijk. ‘’Het is opmerkelijk dat er zo kort voor het toernooi nog aan het wedstrijdschema gesleuteld wordt’’, aldus de trainer van Oranje. ‘’Voor ons is het gunstig dat het op het nieuwe tijdstip minder warm is in het stadion, omdat de zon dan al onder is. Maar de keerzijde van de medaille – en dat vind ik zwaar wegen – is dat onze groepsgenoten Qatar en Ecuador een dag langer rust hebben in aanloop naar de tweede groepswedstrijd.’’

Van Gaal denk wel dat het een voordeel is voor de supporters van het Oranje elftal. ‘’Om vijf uur ’s middags kijk je toch even net wat lekkerder naar een voetbalwedstrijd dan op maandagochtend 11:00 uur’’.