Spits Aubameyang weg bij Arsenal

Spits Aubameyang weg bij Arsenal

In januari 2018 kwam Aubameyang als spits spelen bij Arsenal, maar het contract is nu ontbonden. De spits heeft de club verlaten en het ziet er naar uit dat FC Barcelona de volgende club gaat worden. Gisteren heeft Arsenal bekendgemaakt dat Aubameyang inderdaad de club verlaten heeft.

Het nieuws dat Aubameyang niet langer onderdeel uitmaakt van het team bij Arsenal, komt niet als een grote verrassing. De spits stond al langer op een zijspoor bij de club en in december werd hij om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Zijn aanvoerdersband heeft hij in moeten leveren.

Dat er een transfer aan zat te komen was natuurlijk te verwachten. Inmiddels is het contract, naar eigen zeggen van Arsenal, in goed overleg ontbonden. Eigenlijk zou het contract nog tot medio 2023 doorlopen, maar daar wordt nu een streep door gezet.

Volgende club wellicht FC Barcelona

Alles wijst ernaar dat FC Barcelona de nieuw club gaat worden waar Aubameyang bij zal gaan spelen. Hij kan deze maand nog tekenen bij de club, omdat het contract bij Arsenal al ontbonden is. Voor Arsenal was Aubameyang met 65 miljoen euro de een-na-duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. In totaal heeft Aubameyang, nadat hij in 2018 naar Arsenal overstapte vanuit Borussia Dortmund, 163 officiële wedstrijden mogen spelen en 92 keer weten te scoren.