Spanje op laatste moment door naar finaleronde

Spanje op laatste moment door naar finaleronde

Dinsdagavond 27 september namen Portugal en Spanje het tegen elkaar op. Met online voetbal gokken kon op dit duel gewed worden. Voor langere tijd leek het erop dat Portugal naar de finaleronde zou gaan, maar op het laatste moment wist toch Spanje het laatste ticket te bemachtigen.

De finaleronde van de Nations League had nog plaats voor één land. Dankzij een doelpunt van Álvaro Morata in de 88e minuut wist Spanje de wedstrijd te winnen. Portugal zou genoeg hebben aan een gelijkspel om door te gaan naar de finaleronde, maar heeft het uiteindelijk niet gehaald.

In groep 2 van de Nations League A had Spanje een achterstand van twee punten op Portugal. De Spanjaarden moesten dus winnen om de finaleronde te kunnen halen. Portugal kwam niet tot scoren en even leek het erop dat ook Spanje geen doelpunten zou maken. Maar in de 88e minuut bracht Morata daar verandering in.

Cristiano Ronaldo had na rust een grote kans om te scoren, maar de spits van Manchester United wist zijn kans niet te benutten. In het laatste kwartier ging Spanje over in aanval en dit had al snel succes. Morata wist de bal in het net te krijgen na een goede terugkop van Nico Williams.

Spanje staat dus als groepswinnaar in de finaleronde van de Nations League. Nederland, Italië en Kroatië hebben het ook zover weten te schoppen. Oranje wist de finaleronde te halen door met 1-0 van België te winnen afgelopen weekend.