Sinisterra voor recordbedrag weg bij Feyenoord

Sinisterra voor recordbedrag weg bij Feyenoord

Feyenoord zal het moeten gaan doen zonder Luis Sinisterra. De Colombiaanse international heeft namelijk een contract voor 5 jaar getekend bij Leeds United. Dat is bekend gemaakt door de Engelse club. Sinisterra vertrekt voor een recordbedrag bij Feyenoord en neemt hiermee de recordpositie over van Dirk Kuijt.

Er wordt geen exact bedrag genoemd door Leeds United, maar door meerdere mediabronnen wordt er gezegd dat de club 25 miljoen euro neer heeft moeten leggen voor de transfer van Sinisterra. Dit kan door bonussen nog verder oplopen tot maximaal 30 miljoen euro.

Een speler van Feyenoord heeft nog nooit eerder in de clubgeschiedenis zoveel geld opgeleverd. Dik Kuijt ging voor het meeste geld weg bij de Rotterdamse club, toen Liverpool 18 miljoen euro bood voor de speler.

Sinisterra was deze week wegens ‘’persoonlijke redenen’’ niet op het veld te zien bij Feyenoord. Later bleek dat hij zijn transfer naar Leeds aan het afronden was. De 23-jarige aanvaller had ook een plaatsje bij Everton kunnen krijgen, maar koos voor Leeds United.

Feyenoord weet een flinke winst te maken op de aanvaller. Vier jaar geleden wist Feyenoord voor 2 miljoen euro Sinisterra binnen te halen. Toentertijd kwam Sinisterra van Once Caldas uit Colombia, wat tevens ook zijn thuisland is.

Afgelopen seizoen wist Sinisterra in 43 duels 23 doelpunten te maken en 14 assists te geven. Hiermee werd hij een belangrijke speler voor de Rotterdamse club. Tijdens zijn carrière bij Feyenoord heeft hij ook mee mogen spelen in de Conference League finale.

Meerdere spelers weg bij de Rotterdamse club

Sinisterra is niet de enige speler die bij Feyenoord weg zal gaan. Met hem gaan er nog acht anderen weg, dus negen spelers in totaal. Onder andere Guus Til, Bryan Linssen, Reiss Nelson, Cyriel Dessers en Tyrell Malacia verlaten de Rotterdamse club. Malacia kwam onlangs nog in het nieuws, toen er bekend werd gemaakt dat hij voor 15 miljoen euro over is genomen door Manchester United. Erik ten Hag is de nieuwe trainer van de Engelse club.