Schreuder heeft vertrouwen in opvolgen van Ten Hag

Schreuder heeft vertrouwen in opvolgen van Ten Hag

Alfred Schreuder gaat Erik ten Hag opvolgen bij Ajax. Ten Hag zal vanaf aankomend seizoen trainer worden bij Manchester United. Schreuder zal de plaats van Ten Hag overnemen en heeft hier veel vertrouwen in. De 49-jarige Barnevelder en oud-profvoetballer liet weten dat er, naar zijn verwachting, weinig zal veranderen bij de club uit Amsterdam.

Schreuder liet eerder al het volgende weten: ‘’Ik ben ervan overtuigd dat ik óók succesvol kan zijn en dat het een mooie kans is. Ik heb daar geen angst voor, omdat ik vertrouw op hetgeen ik kan. Uiteindelijk moet je het samen doen.’’

Sinds januari was Schreuder werkzaam bij Club Brugge, die hij nu al zal verlaten. Afgelopen weekend wist zijn club met 1-3 te winnen op Royal Antwerp en kroonde zich daarmee tot kampioen van België.

Assistent van Ten Hag in 2018/2019

In seizoen 2018/2019 was Schreuder al assistent van Ten Hag bij Ajax. Dit ziet Schreuder als een groot voordeel. De oud-speler van Feyenoord, RKC Waalwijk, NAC Breda, FC Twente en Vitesse heeft er veel vertrouwen in dat hij het goed aan zal pakken bij Ajax.

“Ajax heeft nog steeds geweldige spelers. Als er spelers vertrekken, zullen ze goede spelers terughalen”, liet Schreuder weten. “Het voordeel is dat ik de club ken en de manier van werken van Ten Hag ook. Ik ben een iets ander persoon, maar er zal niet heel veel veranderen.”

Ajax heeft het seizoen als kampioen afgesloten en zal daarmee met goede moed en veel vertrouwen kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen. Schreuder zal met Club Brugge nog één wedstrijd moeten spelen. Deze vindt zondag 22 mei plaats in het Jan Breydelstadion, waar Club Brugge het op thuisbasis op mag nemen tegen Anderlecht.