Schmidt neemt afscheid van PSV

Schmidt neemt afscheid van PSV

De Duitse trainer Schmidt heeft afscheid genomen van zijn club PSV. In de twee jaar dat hij PSV mocht trainen heeft hij mooie overwinningen gemaakt met de club. De titel ging naar Ajax, maar wel heeft Schmidt met de Eindhovenaren de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal weten te bemachtigen. Zeker iets om trots op te zijn.

Bij ESPN liet Schmidt weten dat ze een goed seizoen achter de rug hebben en dat dat ook geldt in de Eredivisie. Ze sluiten het seizoen af met 81 punten en dat is aan de hoge kant.

PSV bleef in de strijd om de titel lang in het spoor van Ajax, maar eindigde alsnog op de tweede plaats. De wedstrijden tegen PEC, die al gedegradeerd is, was daardoor slechts voor de eer. Schmidt liet daarop weten: ‘’Veel spelers waren moe na een lang seizoen en PEC deed er alles aan om na de degradatie eervol afscheid te nemen van de Eredivisie.’’ Verder liet hij weten: ‘’Maar we waren toch in staat om te winnen. Ik ben trots op mijn spelers.’’

Een prettig afscheid

Voor Schmidt was het een prettig afscheid bij Schmidt. Hij zou eigenlijk langer bij de club blijven, maar heeft kort na de winterstop laten weten al eerder te vertrekken. De Duitse trainer heeft namelijk een principeakkoord bereikt met Benfica. Na de zomer gaat hij daar aan de slag.

Schmidt zal opgevolgd worden door Ruud van Nistelrooij. De Duitse trainer zegt: ‘’Het zit er nu op, het was voor mij een grote eer om bij PSV te werken’’, ‘’Ik ben blij dat Toon Gerbrands en John de Jong in me geloofden en me destijds hebben gehaald. Het was een mooie periode voor me als trainer en als mens.’’

De trainer en PSV gaan in goede harmonie uit elkaar en zullen beide een goed gevoel overhouden aan de tijd samen. Hierop zei Schmidt  het volgende: ‘’Ik zal altijd een heel goed gevoel blijven houden bij deze club en deze spelers. Het is ook belangrijk om op een prettige manier afscheid te nemen, dat heb ik in mijn trainerscarrière wel geleerd.’’