Real Betis voor eerst in 17 jaar in finale Copa del Rey

Real Betis voor eerst in 17 jaar in finale Copa del Rey

Voor het eerst in 17 jaar is het de club Real Betis gelukt om de finale van de Copa del Rey te behalen. De laatste keer dat de club in de finale van deze competitie stond, was in 2005. Real Betis mag de finale van de Copa del Rey spelen, nadat Borja Iglesias een goal maakte in de blessuretijd tijdens de wedstrijd tegen Rayo Vallecano.

In de eerste wedstrijd tegen Madrid ging Real Betis met 1-2 winst naar huis, maar tijdens de thuiswedstrijd had de club het zwaarder. Rayo Vallecano wist na tachtig minuten te scoren. Er kwam een verlenging en daarin maakte Iglesias een gelijkspel van 1-1. Daarmee wist Real Betis een plek in de finale van de Copa del Rey te bemachtigen.

Zeventien jaar geleden wist Real Betis de finale voor het laatst te behalen, waarbij de beker door de club uit Sevilla werd gewonnen. De finale werd toen met 2-0 gewonnen van Osasuna. Real Betis won ook in 1976 de beker van de Copa del Rey.

Finale tegen Valencia

De finale vindt plaats op 23 april en zal gespeeld worden tegen Valencia. Valencia schakelde afgelopen woensdag Athletic Club uit in de halve finale. De eindstrijd zal worden gespeeld in het stadion La Cartuja, dat voor beide clubs een neutrale plek is.

Naast de kans op de beker van de Copa del Rey, kans Real Betis ook nog een prijs behalen in de Europa League. In de achtste finales is Eintracht Frankfurt de tegenstander. Real Betis kan zich via de competitie nog plaatsen voor de Champions League. De club staat in de La Liga op de derde plaats.