Raphinha maakt transfer naar FC Barcelona

Raphinha maakt transfer naar FC Barcelona

FC Barcelona en Leeds United hebben een akkoord kunnen vinden over de transfer van Raphinha. De Braziliaanse aanvaller zal nog wel medisch gekeurd moeten worden, maar als hij goedgekeurd wordt zal hij definitief zijn transfer naar FC Barcelona maken.

Beide clubs laten niets los over het transferbedrag dat betaald wordt. Naar verluidt zou FC Barcelona 58 miljoen euro moeten betalen aan Leeds United. Door bonussen kan dit bedrag nog verder oplopen tot maximaal 65 miljoen euro.

Raphael Dias Belloli, ook wel Raphinha, begon in 2015 bij Leeds United. In het afgelopen seizoen wist Raphinha 11 goals te maken en heeft hij 35 Premier League wedstrijden gespeeld. Voor zijn carrière bij Leeds United speelde Raphinha bij Vitória SC, Sporting CP en Rennes.

De transfer naar FC Barcelona komt niet helemaal als een verrassing. Het team van Leeds United reisde eerder deze week al naar Australië voor het trainingskamp, maar Raphinha was niet aanwezig. Dat er een transfer aan zat te komen was toen al duidelijk. FC Barcelona is het uiteindelijk geworden, al hadden Chelsea en Arsenal ook interesse in de aanvaller.

Raphinha gaf zelf ook de voorkeur aan FC Barcelona. Een aanbod van Chelsea werd daardoor afgeslagen. Als Raphinha door de medische keuring komt is hij de derde nieuwkomer bij FC Barcelona. Andreas Christensen en Franck Kessié zijn transfervrij naar FC Barcelona gekomen. Zij komen van Chelsea en AC Milan.