PSV – Vitesse zorgt voor hoge odds in Eredivisie

PSV – Vitesse zorgt voor hoge odds in Eredivisie

Omdat er weer nieuwe maatregelen genomen zijn en er een lockdown in is gegaan, was het nog maar de vraag of de Eredivisie dit weekend wel door kon gaan. Toch is er besloten dat de wedstrijd gespeeld gaat worden. Aanstaande zaterdag op 20 november speelt PSV tegen Vitesse op thuisbasis in het Philips Stadion. Dit topduel brengt hoge odds met zich mee voor mensen die graag op voetbal gokken. Spannend wordt het dus wel!

PSV mogelijk eerste in de Eredivisie

Als PSV zaterdagavond wint van Vitesse en Ajax verliest van RKC in Waalwijk, kan PSV eerste worden  van de Eredivisie. Toch is de strijd nog niet gestreden, want Vitesse is een moeilijke tegenstander volgens PSV-trainer Roger Schmidt. De Arnhemmers zijn sterke spelers en daarom moet PSV met de beste spelers de wedstrijd beginnen. De trainer laat in zijn persconferentie weten te gaan analyseren wat ze zaterdag moeten brengen in de wedstrijd tegen Vitesse.

Ondanks dat PSV-trainer Roger Schmidt wilt dat de ploeg wint, moeten ze toch oppassen met het nemen van risico’s. De coach laat weten: “Ik kijk naar het hele schema en heb donderdag al wel in gedachten. Ik wil goed over de fitheid van mijn spelers waken en op hen letten. We hebben niet de optie om risico’s te nemen met spelers’’. De trainer moet nog puzzelen met zijn spelers, maar heeft vertrouwen in een goede afloop. Ze moeten proberen de drie punten in eigen bezit te houden.

Vitesse heeft een drukke week

De voetbalclub Vitesse heeft een volle agenda deze week. Eerst moet er worden gespeeld in de Conference League bij Stade Rennes en op zaterdag moeten ze spelen tegen PSV. De Duitse trainer Thomas Letsch zegt: “Met zo’n volle agenda is het mentale aspect erg belangrijk. Duidelijk is wel dat we moeten zorgen in Eindhoven niet met lege handen te staan. Als je bij PSV wil winnen, moet je kansen benutten”. Het is dus te verwachten dat ook zij een sterke wedstrijd neer gaan zetten.

Niet alleen deze week krijgt Vitesse het flink voor de kiezen. Volgend weekend zal de ploeg namelijk ook moeten spelen tegen AZ uit Alkmaar. De wedstrijd zal plaatsvinden in Gelredome, de thuisbasis van Vitesse. Om het tot een winst te kunnen schoppen, moeten de spelers een topprestatie leveren. Hier laat de trainer van Vitesse het volgende over uit: “Vergis je niet in de energie die er wordt gevraagd. Het gaat niet zozeer om lichaamskracht. Iedereen moet fysiek fit zijn. Het gaat er ook niet om of er geen bereidheid is. Maar Europees voetbal en competitie is een zware combinatie’’.

De huidige statistieken

Zowel PSV als Ajax hebben een totaal van 27 punten. Toch staat Ajax eerste, omdat zij een beter doelsaldo hebben. De vijfde plaats in de Nederlandse Eredivisie is voor Vitesse, zij hebben 22 punten in totaal. Op de derde plaats is Feyenoord te vinden met 23 punten en ook FC Utrecht heeft een totaal van 23 punten.

Eerdere wedstrijden PSV en Vitesse

PSV en Vitesse hebben voor het laatst tegen elkaar gespeeld op 21 februari 2021. Deze wedstrijd vond plaats in Eindhoven en werd met 3-1 gewonnen door PSV. Vorig seizoen heeft PSV zelfs met 5-0 de ploeg verslagen. Vitesse heeft voor het laatst van PSV gewonnen op 7 december 2013. Deze winst werd behaald in het Philips Stadion met een totaal van 2-6.

Huidige vormen PSV en Vitesse

De laatste speelronde van de Eredivisie wist PSV te winnen. Door de Eindhovenaren werd de winst naar binnen gesleept met 1-4. Daarvoor speelde ze een gelijkspel van 0-0 tegen AS Monaco in de UEFA Europa League.

Vitesse mocht de laatste Eredivisie wedstrijd spelen tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd wisten ze te winnen met 2-1. Een aantal dagen ervoor moest Vitesse de Conference League wedstrijd spelen tegen Tottenham Hotspur. Deze wedstrijd verloren ze met 3-2.

Geblesseerde bij PSV en Vitesse

De wedstrijs die PSV in haar eigen stadion tegen Vitesse mag spelen, zal zonder Davy Propper, Cody Gakpo en Noni Madueke zijn. Deze drie spelers hebben een blessure. Daarnaast heeft ook Eran Zahavia een knieblessure opgelopen tijdens een interland van Israël en kan daardoor ook niet meespelen. Vitesse heeft ook een aantal geblesseerde. Million Manhoef en Daan Reiziger zullen niet meespelen tijdens de wedstrijd tegen PSV.

Quoteringen PSV – Vitesse

De wedstrijd PSV – Vitesse brengt hoge odds met zich mee. Als Vitesse wint in het Philips Stadion, zal je maximaal 6.65 keer je speelbedrag kunnen winnen. Dit is de hoogste beloning die ontvangen kan worden. Als het gelijkspel wordt is de uitbetaling 5 keer je inleg. Bij winst voor PSV kun je maximaal 1.43 keer je speelbedrag winnen. Op zaterdag 20 november om 16:30 uur zal de wedstrijd gespeeld worden. Door te wedden op sport kun jij jouw voorspellingen waar laten maken en dit kan zomaar een flink bedrag opleveren!