PSV Eindhoven – FC Emmen

PSV Eindhoven – FC Emmen

Op 8 februari om 18:45 uur spelen PSV Eindhoven en FC Emmen tegen elkaar in de achtste finales van de KNVB Beker. De wedstrijd wordt gehouden in het Philips Stadion. De bezoekende club is mogelijk weer uit op een stunt, toen het onlangs op een verrassende manier wist te winnen van de club uit Eindhoven. Hoe dit duel gaat verlopen? Voorspel het zelf met een weddenschap naar keuze bij één van de bookmakers op onze homepagina!

PSV Eindhoven heeft punten nodig

De club uit Eindhoven kan nog wel wat punten gebruiken. Sinds de winterstop heeft PSV Eindhoven namelijk slechts drie duels gewonnen. Dat betekend dat er vier duels verloren zijn en dat is iets wat de club niet kan gebruiken. De kwaliteit zal omhoog moeten, want als er zelfs met 1-0 verloren wordt van FC Emmen zal het zelfvertrouwen zeker geen boost krijgen. PSV Eindhoven zal dus aan de bak moeten om een volgende nederlaag van FC Emmen te voorkomen.

Afgelopen weekend ging het er ook niet al te best aan toe. Er werd in de Eredivisie met 2-2 gelijk gespeeld tegen Feyenoord en er komen amper overwinningen om de hoek kijken. Ook niet heel gek dat de meeste kwaliteit uit het elftal is gezogen na de verkoop van Cody Gakpo, Noni Madueke en Philipp Max. Thorgan Hazard is er voor in de plaats gekomen, maar of hij de missende puzzelstukjes kan invullen moet hij nog bewijzen.

FC Emmen kampt met blessures

Bij FC Emmen is er blessureleed aan de gang. De club kampt met veel blessuregevallen en dat doet de kwaliteit van het spel niet ten goede. Op dit moment staat FC Emmen op een zestiende plaats in de competitie en daarmee moet de club vrezen voor degradatie. De blessuregolf komt dan ook zeker niet gelegen. Spelers als Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü, Rui Mendes, Richairo Zivkovic, Oussama Darfalou en nieuwkomer Jeremy Antonisse werden afgelopen weekend al gemist. In de wedstrijd tegen Vitesse vielen ook de spelers Lorenzo Burnet en Jeroen Veldmate uit. Het grote aantal spelers dat gemist wordt maakt de bekerwedstrijd tegen PSV Eindhoven natuurlijk niet gemakkelijk.