Oranje is weer gestegen in FIFA-ranglijst

2 min
Oranje is weer gestegen in FIFA-ranglijst

Het Nederlands elftal heeft weer een plekje verder mogen klimmen in de FIFA-ranglijst. Onder andere door de succesvolle start in de Nations League mocht Oranje stijgen in de ranglijst van FIFA. Op dit moment staat Oranje op de achtste plek. Dit is de hoogste klassering sinds 2015.

Oranje stond zeven jaar geleden op de vijfde plek, maar in 2017 kende het Nederlands elftal een flink dieptepunt toen het zakte naar de 36e plek. Het is Nederland wel gelukt om weer verder naar de top te klimmen. Bij de vorige bekendmaking van de ranglijst werd duidelijk dat Nederland op plek tien stond. Inmiddels is Oranje op plek 8 te vinden.

De Nations League-start is voor Oranje iets om trots op te zijn. Afgelopen interlands wist Oranje van Wales te winnen met 1-2 en 3-2. Vervolgens won Oranje met 1-4 van België en kwam er een gelijkspel van 2-2 tegen Polen.

De ploeg van Louis van Gaal zal in september opnieuw bij elkaar komen. Dan staan de laatste twee Nations League wedstrijden op het programma. Op 22 september moet er gespeeld worden tegen Polen en op 25 september staat het duel tegen België op de planning. In november zal het Nederlands elftal vertrekken naar Qatar, waar het WK gespeeld zal worden. Op 21 november moet de openingswedstrijd tegen Senegal gespeeld worden.

Frankrijk gezakt naar vierde plek

Frankrijk mag zich nog steeds regerend wereldkampioen noemen, maar wel is het land gezakt naar de vierde plek in de ranglijst. Daarmee maakt Frankrijk de top drie niet meer compleet, wat voor de Fransen een teleurstelling is. Waar de start van de Nations League voor Oranje zo goed ging, was het voor Frankrijk niet al te best. De Fransen moesten twee nederlagen en twee remises verwerken.

Op de derde plek is nu Argentinië te vinden. België en Brazilië staan hier boven. Voor de FIFA-ranglijst worden de nationale ploegen van de afgelopen vier jaar bijgehouden. Het belang van het duel en de sterkte van een tegenstander kunnen deels zorgen voor het aantal punten dat de FIFA een land toekent.

Huidige FIFA-ranglijst

De FIFA-ranglijst van dit moment laten we hieronder zien:

1.    Brazilië
2.    België
3.    Argentinië
4.    Frankrijk
5.    Engeland
6.    Spanje
7.    Italië
8.    Nederland
9.    Portugal
10.    Denemarken