Narsingh tekent contract bij Sydney FC

Narsingh tekent contract bij Sydney FC

De 31-jarige Luciano Narsingh heeft een contract getekend bij Sydney FC. Het contract loopt tot het eind van het seizoen. Narsingh is negentienvoudig Oranje-international en gaat voor de tweede keer voor een carrière in het buitenland.

Eerder koos de geboren Amsterdammer voor Swansea City. In zijn tijd in Nederland speelde hij onder meer voor SC Heerenveen, PSV Feyenoord en FC Twente.  Zijn overstap naar Sydney FC kan voor de huidige nummer drie van de ranglijst veel betekenen. De club hoopt met haar nieuwe aanwinst de landstitel binnen te halen. Sydney FC staat nu op de derde plaats in de ranglijst, met drie punten minder dan koploper Western United FC.

Zijn carrière in Nederland

Narsingh laat weten erg uit te kijken naar zijn carrière bij Sydney FC. ‘’Dit is een heel spannende nieuwe uitdaging voor mij’, heeft hij laten weten. ‘’In een nieuwe omgeving zal ik uit mijn comfortzone stappen. Het zal mij nieuwe energie geven. Ik wil bewijzen dat ik succesvol kan zijn in een nieuwe voetbalcultuur.’’

In Nederland speelde Narsingh voor eerst voor SC Heerenveen en debuteerde hij in 2012 bij Oranje. De seizoenen die volgden was hij aanvaller bij PSV en was hij ook een vaste kracht in het Nederlands elftal. Toch verloor Nederland hem uit het oog nadat hij overstapte naar Swansea City. De afgelopen twee seizoenen bij Feyenoord heeft hij zich niet kunnen overtuigen. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan FC Twente. Afgelopen zomer vertrok Narsingh bij Feyenoord.