Mousa Dembélé neemt definitief afscheid van de voetbalwereld

Mousa Dembélé neemt definitief afscheid van de voetbalwereld

Momenteel heeft Mousa Dembélé nog een aflopend contract bij het Chinese Guangzhou City FC, maar afgelopen dinsdag heeft hij naar buiten gebracht dat hij niet op zoek is naar verlenging of een andere club. De voormalige middenvelder van Willem II, AZ en Tottenham Hotspur heeft namelijk aangegeven dat het mooi is geweest en hij zijn voetbalcarrière gaat beëindigen. Op wedstrijden van hem voetbal gokken gaat dus niet meer lukken.

Nadat in België verschillende media berichten dat Dembélé een punt achter zijn carrière wilde zetten, volgde al snel een video op de website van Tottenham Hotspur waarmee zij hun oud-speler wilden eren. Hiermee werden de berichten min of meer al bevestigd en Tottenham Hotspur gaf inderdaad aan dat de speler er een punt achter wil zetten. Op de website staat te lezen dat Dembélé een speler met bijzondere talenten is spraken ze de wens uit dat hij maar goed mocht genieten van zijn pensioen.

Er is overigens geen sprake van enige vorm van dwang. Dembélé speelt sinds 2019 bij Guangzhou en daar was een contractverlenging absoluut mogelijk geweest. In de 47 wedstrijden dat hij voor de Chinese topclub speelde, scoorde hij eenmaal, maar bleek hij van onschatbare waarde voor het team. Contractverlenging was dus geen probleem, maar Dembélé vind het tijd worden om op een goede manier zijn carrière te beëindigen.

Een bijzonder getalenteerde speler

Dembélé begon zijn voetbalcarriere bij het Belgische Germinal Beerschot, maar daar bleef hij niet heel lang. Willem II had hem namelijk al snel in het vizier en daar speelde hij 1 seizoen, voordat hij verhuisde naar AZ waarmee hij in 2009 zowel kampioen werd als de Johan Cruijff Schaal won. In 2010 , maakte hij na 148 wedstrijden voor AZ de overstap naar Fulham en twee jaar later vertrok hij naar Tottenham Hotspur.

Bij de Spurs stond hij elk seizoen in de basis en kende hij naast veel successen ook veel blessure momenten. Door een enkelblessure belandde hij de eerste helft van het seizoen van 2019 op de bank en maakte mede daardoor al snel de transfer naar het Chinese Guangzhou City FC.

Hij speelde tijdens zijn voetbalcarrière maar liefst 82 interlands voor het Belgisch nationaal elftal en speelde mee in wedstrijden op het wereldkampioenschap van zowel 2014 als 2018. Tijdens de Europese Kampioenschappen werd hij minder vaak geselecteerd. Slechts eenmaal speelde hij tijdens een EK-wedstrijd, namelijk tijdens de groepswedstrijd tegen Ierland.