Malacia gaat van Feyenoord naar Manchester United

Malacia gaat van Feyenoord naar Manchester United

Tyrell Malacia gaat Feyenoord verlaten en gaat verder spelen bij Manchester United. Dit nieuws is naar buiten gebracht en bevestigd door de club uit Engeland. Malacia had eigenlijk nog een contract lopen bij Feyenoord, maar heeft toch gekozen voor een nieuwe carrière bij Manchester United. Hij is de eerste aankoop onder Erik ten Hag, die de nieuwe trainer is van de Engelse club.

Het contract voor Malacia loopt nog tot medio 2026. Hoeveel geld Manchester United heeft moeten betalen voor de overname van Malacia is niet bekend gemaakt door de clubs, maar naar verluidt zou dit om 15 miljoen euro gaan. Dit zou betekenen dat Malacia de op twee na duurste uitgaande transfer is van Feyenoord.

De 22-jarige Malacia laat weten dat het ‘’een prachtig gevoel is om voor Manchester United te mogen gaan spelen’’. ‘’Dit is een nieuw hoofdstuk. Een nieuwe competitie, nieuwe teamgenoten en een fantastische nieuwe trainer.’’ vervolgt hij.

De jaren bij Feyenoord voor Malacia

Malacia heeft zijn jeugdopleiding bij Feyenoord afgemaakt en mocht in 2017/2018 debuteren in de hoofdmacht. Hij had eigenlijk nog een contract lopen tot medio 2024, maar deze wordt nu dus eerder verbroken. Malacia speelde bij de Rotterdamse club 136 wedstrijden en wist hierin 4 keer te scoren en 10 keer een assist te geven. In 2018 won hij met zijn club de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Daarnaast is Malacia nu ook een vaste waarde in de selectie van het Nederlands elftal.

Met goed gevoel weg

De transfer naar Manchester United komt niet geheel als een verrassing. Diverse media wisten afgelopen dagen al te melden dat de Rotterdammer tot een overeenkomst was gekomen met Manchester United. Eerder was hij in onderhandeling met Olympique Lyonnais.

Feyenoord wenst Malacia het allerbeste toe. ‘’Ik ga hier door de voordeur weg met veel trots en mooie herinneringen’’, liet Malacia weten.