Kiest Ihattaren voor Ajax?

Kiest Ihattaren voor Ajax?

Oud PSV’er Mohamed Ihattaren lijkt voor een carrière bij Ajax te kiezen. De speler maakt nu nog deel uit van Juventus, maar de club zou hem verhuren aan het Nederlandse team. Het zou gaan om een verhuurperiode van een half seizoen met een optie tot koop. Naar verluidt gaat dit om een vierjarig contract.

Voordat Ihattaren begon bij Juventus, speelde hij eerst bij PSV. Echter kreeg hij vorig jaar zomer meerdere aanvaringen met trainer Roger Schmidt. Daardoor moest hij de club verlaten. Tijdens zijn tijd bij de club uit Eindhoven heeft Ihattaren wel een grote naam gecreëerd binnen de voetbalwereld en kon hij PSV verruilen voor Juventus.

Juventus heeft hem destijds direct verhuurd aan Sampdoria. Bij deze club uit de Serie A had Ihattaren het niet naar zijn zin. Hij speelde niet en werd ongelukkig. Daardoor besloot hij zelf om terug te keren naar Nederland. Wellicht ligt er nu een carrière bij Ajax op hem te wachten.

In zijn tijd bij PSV mocht Ihattaren 74 wedstrijden spelen en wist hij tien keer te scoren. Hij gaf elk keer een assist. In november 2019 beleefde de speler zijn doorbraak en verkoos hij het Nederlands elftal boven Marokko.

Ihattaren werkt aan fitheid in Olympisch Stadion

Speler Mohamed Ihattaren zit niet stil nu hij terug is gekeerd naar Nederland. Hij werkt aan zijn fitheid in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hierbij krijgt hij hulp van oud-international Gerald Vanenburg. Hij werkt bij Ajax als techniektrainer.

Eerder leek FC Utrecht een voordehand liggende keuze voor Ihattaren, die in Utrecht is geboren. Toch lijkt de speler voor Ajax te kiezen. Als Ihattaren daadwerkelijk deel uit gaat maken van het elftal bij Ajax, zal dit de tweede winteraanwinst zijn voor de Amsterdamse club. Eerder sloot Brian Brobbey zich ook al aan bij Ajax.