Götze tekent bij Eintracht Frankfurt en verlaat PSV

Götze tekent bij Eintracht Frankfurt en verlaat PSV

Mario Götze gaat na twee seizoenen PSV verlaten. De Duitse voetballer heeft voor de komende drie jaar een contract getekend bij Eintracht Frankfurt. Maandag was Götze niet aanwezig bij de eerste training van het seizoen. De dertigjarige werd al een aantal dagen in verband gebracht met een vertrek naar Eintracht Frankfurt. Als het aan trainer Roger Schmidt lag was Götze meegegaan naar Benfica, maar zover kwam het niet.

Naar verluidt legt Frankfurt zo’n 4 miljoen euro neer voor Götze. De Duitse spelmaker had bij PSV eigenlijk nog een contract lopen tot medio 2024. Twee jaar geleden kwam Götze transfervrij van Borussia Dortmund naar PSV. Götze werd door Schmidt binnengehaald.

In het eerste seizoen bij PSV had Götze nog veel last van blessureleed. In het tweede seizoen kwam hij in alle competities tot 52 wedstrijden. De aanvallende middenvelder wist daarbij 12 keer te scoren en leverde 11 assists.

Dankbaar voor twee mooie seizoenen

Ondanks het vertrekt naar Eintracht Frankfurt is Götze wel dankbaar voor zijn tijd bij PSV. Op zijn sociale media laat hij een dankwoord achter voor zijn medespelers, de supporters en de technische staf van de club uit Eindhoven. ‘’Er zijn zoveel redenen om dankjewel te zeggen’’ vertelt de 63-voudig international.

“Ik wil de hele club bedanken voor het hartelijke ontvangst dat ik hier heb gekregen. Ik heb hier met veel plezier gevoetbald en jullie hebben mij er allemaal aan herinnerd hoeveel ik van deze mooi sport hou. Bedankt aan mijn fans, mijn teamgenoten, Roger Schmidt en de hele technische staf. Ik heb veel van jullie geleerd.”

Götze is niet de enige speler die deze zomer zal vertrekken bij PSV. In totaal zullen 7 spelers de club uit Eindhoven verlaten. Onder andere Eran Zahavi (transfervrij), Ryan Thomas (transfervrij) en Yvon Mvogo (gehuurd van RB Leipzig) hebben hun contract bij PSV opgezegd. Daarnaast heeft Ruud van Nistelrooij de plaats van Roger Schmidt ingenomen als nieuwe trainer.