Gakpo vertrekt als duurste PSVer ooit naar Liverpool

Gakpo vertrekt als duurste PSVer ooit naar Liverpool

Nadat Cody Gakpo een uitstekend WK had gespeeld, was het eigenlijk niet zozeer de vraag of de PSV’er zou vertrekken, maar wie het hoogste bod zou uitbrengen, afgelopen weekend bleek dit Liverpool te zijn, want Gakpo vertrekt per direct naar de Engelse topclub en wel voor een van de hoogste bedragen die PSV ooit mocht ontvangen. Over exacte bedragen doen clubs nooit heldere uitspraken, maar het bedrag zal rond de 50 miljoen liggen.

Nog voor het weekend werd aangenomen dat Gakpo zou worden overgenomen door Manchester United, maar de transfergesprekken met Liverpool raakten gedurende het weekend in een stroomversnelling. Een akkoord werd rap bereikt en komende dagen zal Gakpo in Liverpool zijn om de transfer af te ronden.

De overstap van PSV naar Liverpool komt voor de Eindhovenaren niet voor een verrassing. Al sinds de zomermaanden is Gakpo regelmatig in gesprek geweest met verschillende clubs. Ook Manchester United was al vanaf het begin geïnteresseerd in de sterspeler van PSV, maar heeft dus te lang gewacht. Ook de beoogde transfer naar Leeds United, die volgens ingewijden een bedrag van 30 miljoen op tafel wilde leggen, ging uiteindelijk niet door.

Gakpo kan terugkijken op een uistekende PSV-tijd

PSV was al bezig het vertrek van Gakpo voor te bereiden en op zoek naar een degelijke vervanger voor Gakpo. De 20 miljoen die AZ wil hebben voor  Jesper Karlsson is een struikelblok en een veel  betere optie lijkt de Dynamo Kiev-aanvaller Viktor Tsygankov. De van oorsprong Oekraïense spits heeft een contract tot het eind van het jaar en dat is financieel net wat aantrekkelijker dan het bedrag dat AZ voor Karlsson wil ontvangen.

De 23-jarige Gakpo begon zijn carrière bij PSV. Hij doorliep de jeugdtraining en maakte in 2018 zijn debuut in het eerste elftal tegen Feyenoord. In de 159 wedstrijden die hij voor PSV speelde maakte hij 55 doelpunten en was verantwoordelijk voor 50 assists. Gakpo mag met opgeheven hoofd Eindhoven verlaten, want in de tijd dat hij bij PSV speelde won PSV twee maal de Johan Cruijff-schaal, werd de club in 2018 landskampioen haalden de Eindhovenaren in 2022 de KNVB-beker binnen.