Fraser verlengt contract als assistent-bondscoach

1 min
Fraser verlengt contract als assistent-bondscoach

Henk Fraser is de assistent-bondscoach van Louis van Gaal en heeft zijn contract verlengd tot eind van 2022. Het contract van de 55-jarige trainer zou na de kwalificatiereeks van het WK aflopen, maar is nu verlengd tot het eind van dit jaar. Dankzij dit contract bij de KNVB kan Fraser met Oranje naar het WK in Qatar, samen met Louis van Gaal.

Fraser is trainer van Sparta en de club heeft donderdag het nieuws bevestigd. Sinds de terugkeer van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, is Henk Fraser de assistent van de bondscoach.

Binnen de Eredivisie heeft Fraser voor veel succes weten te zorgen. Zo heeft hij Sparta op een zestiende plaats gekregen binnen deze competitie en ook heeft hij de club naar de play-offs om Europees voetbal weten te loodsen.

In maart worden de eerste oefenwedstrijden gespeeld en zullen de spelers van Oranje weer met elkaar herenigd worden. Het eerste oefenduel zal plaatsen op 26 maart in de Johan Cruijff Arena tegen Denemarken. Op 29 maart speelt Oranje op dezelfde locatie tegen Duitsland.

Het WK voetbal in Qatar wordt gehouden van 21 november tot en met 18 december 2022.

Deze zomer Nations League voor Oranje

Het Nederlands elftal mag deze zomer ook de Nations League spelen. Onlangs werd Oranje gekoppeld aan België, Wales en Polen. Op 3 juni zal het Nederlandse team uit spelen tegen België. Oranje gaat op 6 juni op bezoek bij Wales en zal op 10 juni thuis spelen tegen Polen.