Fraser stopt per direct als trainer bij Sparta Rotterdam

Fraser stopt per direct als trainer bij Sparta Rotterdam

Henk Fraser is per direct opgestapt als trainer bij Sparta Rotterdam. De trainer ging aan het einde van het huidige seizoen sowieso al vertrekken bij de club, maar heeft dit nu al gedaan. De 55-jarige coach heeft dit besluit zelf genomen en lijkt te maken te hebben met de mededeling dat assistent-trainer Asleksandar Rankovic vervangen zal worden voor de slotfase van het seizoen.

Op dit moment is assistent-trainer Rankovic al op non-actief gesteld. De clubleiding hoopt de trainersstaf zo te voorzien van een nieuwe impuls. Het abrupte vertrek van Fraser komt voor de club wel als een verrassing. Aan het einde van het seizoen zou hij pas vertrekken, om na de zomer aan de slag te gaan als trainer van FC Utrecht.

De komende dagen gaat Sparta kijken om de technische staf voor het restant van het seizoen een nieuwe invulling te geven. Nourdin Boukhari gaat op maandag de training leiden.

Al sinds 2018 was Fraser de trainer van Sparta. In zijn eerste seizoen promoveerde hij naar de Eredivisie via de play-offs. Het is de coach zelfs gelukt om de club naar de elfde en achtste plaats te loodsen.

Eerder deze maand heeft Fraser een contract getekend bij FC Utrecht. Het contract is voor drie jaar. Wel heeft Fraser daarmee zijn functie als assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal moeten laten varen.

Sparta op zestiende plaats in Eredivisie

Afgelopen weekend verloor Sparta met 2-0 van FC Twente. Concurrenten Fortuna Sittard, PEC Zwolle en Willem II wonnen wel. De club uit Rotterdam is daardoor naar de laatste plaats in de Eredivisie gezakt. De achterstand om de nummer vijftien, de laatste veilige plaats in de competitie, bedraagt op dit moment 3 punten. Op de vijftiende plaats is RKC Waalwijk te vinden. Er staan nog vier speelrondes gepland voor de Eredivisie. De club die als zestiende eindigt kan nog de play-offs spelen om promotie/degradatie. De laatste twee clubs uit de competitie degraderen rechtstreeks.