Frankrijk behaalt WK-finale ten koste van Marokko

Frankrijk behaalt WK-finale ten koste van Marokko

Het is Marokko niet gelukt om de WK-finale te bereiken, ondanks dat vele voetbalfans dit wel hadden voorspelt met online voetbal gokken. In de halve finale werd Marokko met 2-0 verslagen door Frankrijk, die voor dit duel de favoriet was bij de bookmakers. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Theo Hernández. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en met wat geluk wist hij te scoren. Tien minuten voor de eindstand wist Randal Kolo Muani het tot een 2-0 te maken.

Al na de eerste helft moet Marokko het doen zonder Noussair Mazraoui en aanvoerder Romain Saïss. Toch waren de Marokkanen niet helemaal kansloos. Er lagen genoeg kansen klaar, maar die werden niet benut. Azzedine Ounahi en Jawad El Yamiq konden tot scoren komen, maar keeper Hugo Lloris wist ze goed tegen te houden.

Voor Marokko is dit WK dus ten einde gekomen, al mogen ze wel trots zijn op de prestaties die ze neer hebben gezet. Voor de Marokkanen was dit overduidelijk een historisch WK voor in de boeken. De ploeg van bondscoach Walid Regragui is het eerste Afrikaanse land dat in de top 4 van het WK heeft gestaan. Onder andere België, Spanje en Portugal werden door Marokko uitgeschakeld.

Dankzij deze overwinning staat Frankrijk nu voor de vierde keer in de finale van het WK voetbal. In 1998 en 2018 werden ze wereldkampioen. In 2006 verloren ze van Italië.

Zondag om 16:00 uur zal Frankrijk moeten spelen tegen Argentinië in de finale van het WK. Argentinië won dinsdag met 3-0 van Kroatië. Marokko mag zaterdag tegen Kroatië spelen in de troostfinale.

Frankrijk scoorde al na 4 minuten

Al na 4 minuten in de wedstrijd wist Hernández het eerste doelpunt te maken. Een afgeslagen bal stuiterde voor de voeten van de linksback en deze kans wist hij te benutten. Marokko bleef kalm onder de situatie en probeerde in de tiende minuut een gelijkspel te maken, maar slaagde hier niet in. Doel Lloris wist zijn doel goed schoon te houden. Uiteindelijk werd het 2-0 voor Frankrijk, waardoor het WK er voor Marokko opzit.