Feyenoord bereikt finale van Conference League

Feyenoord bereikt finale van Conference League

De club uit Rotterdam heeft Olympique Marseille verslagen en dat betekend dat Feyenoord zich geplaatst heeft voor de Conference League. De wedstrijd eindigde in een 0-0 en dat was voor de ploeg van Arne Slot al genoeg om door te gaan naar de finale. Voor Feyenoord een hele prestatie, want dit is voor het eerst in twintig jaar dat de Nederlandse club een Europese eindstrijd mag gaan spelen.

Vorige week wist Feyenoord met 3-2 van Olympique Marseille te winnen in het thuisstadion De Kuip. Er worden toen twee doelpunten gemaakt door Cyriel Dessers en één doelpunt door Luis Sinisterra.

De finale van de Conference League zal plaatsvinden op 25 mei in Tirana. Leicester City is de tegenstander voor de finale, dat in de hoofdstad van Albanië in AS Roma wordt gespeeld.

Voor Feyenoord is dit de vierde Europese finale die gespeeld gaat worden in de clubhistorie. De club heeft in 1970 de Europacup I gespeeld en in 1974 en 2002 speelde de club de UEFA Cup. Al die finales werden door de Rotterdammers gewonnen. Dat geeft goede kansen en hoop voor de finale van de Conference League op 25 mei 2022.

Payet viel uit bij Marseille

Marseille kreeg een zware klap te voorduren toen Payet onverwachts uitviel in de halve finale tegen Feyenoord op donderdagavond. Payet blesseerde zichzelf en ging met pijn naar de kant. Oud-Ajacied Arek Milik kon hem vervangen, die al direct een aardige entree maakte met een gevaarlijke kopbal.

Voor Marseille was uitval van Payet een groot gemis. Feyenoord wist zich daardoor langzaamaan door de wedstrijd heen te knokken, ten koste van Marseille. Vlak voor de rust creëerde Feyenoord de eerste kans. Echter kwam dit niet tot een doelpunt, aangezien Guus Til zijn schot naast het doel van Marseille zag verdwijnen.

Spannende slotfase voor Feyenoord

De Rotterdammers kregen vervolgens te maken met een spannende slotfase. Aan het begin van de tweede helft probeerde Sinisterra te scoren met een kopbal. Toch kwam dit niet tot een doelpunt. Feyenoord kon zich goed verdedigen en doelman Ofir Marciano was in zijn nopjes toen hij op de proef werd gesteld door Valentin Rongier.

Marseille bleef aandringen, maar kon geen grote kansen creëren. Milik probeerde te scoren, maar het schot stuitte van zijn linkervoet voor hij uit kon halen. Gernot Trauner wist Feyenoord bijna van de finaleplaats te verzekeren, maar de bal kwam te hoog boven het goal uit.

Voor Feyenoord bleef de slotfase spannend, nadat Marseille bleef aandringen en aanvallen. Wel begon dit uiteindelijk af te zwakken, nadat William Saliba een kopkans niet benutte. Feyenoord wist uiteindelijk de finaleplaats ten koste van Olympique Marseille te behalen, toen de wedstrijd in 0-0 eindigde.