Eriksen tweede nieuwkomer bij Manchester United

Eriksen tweede nieuwkomer bij Manchester United

Manchester United heeft er een nieuwe speler bij. Christian Eriksen heeft een contract getekend bij de club van manager Erik ten Haf. De oud-Ajacied komt van Brentford en heeft tot medio 2025 een contract getekend bij Manchester United.

Eriksen is de tweede nieuwkomer deze zomer bij Machester United. Eerder werd al bekend gemaakt dat Tyrell Malacia naar Manchester United kwam. Dit was de eerste nieuwe speler sinds dat Ten Hag overgestapt is naar United. Eriksen is erg enthousiast over zijn nieuwe uitdaging bij Manchester United. ‘’Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd voor deze speciale club te gaan spelen’’, liet Eriksen weten.

Ook Ten Hag is blij met de komst van Eriksen. Hierover liet hij het volgende weten:

“Ik heb Erik bij Ajax aan het werk gezien en weet hoe hij en zijn staf iedere dag met enorm veel toewijding en perfectionisme aan het werk zijn. Hij is overduidelijk een fantastische coach. Ik heb goede gesprekken met hem over zijn visie gevoerd en heb daardoor alleen nog maar meer zin in de toekomst gekregen.”

Afgelopen januari tekende Eriksen een contract bij Brentford. Dit was een contract voor een halfjaar. Bij Brentford mocht de Deense speler zijn eerste minuten op het veld weer maken nadat hij vorig jaar op het EK een hartstilstand kreeg.

Van Ajax naar Tottenham Hotspur

Eriksen is een oud-Ajacied. Op zestienjarige leeftijd begon hij in 2008 bij Ajax. Daarvoor speelde hij bij Odense BK. Bij Ajax mocht de Deen twee jaar later in de hoofdmacht. Hij heeft drie kampioenschappen bij Ajax meegemaakt. In de zomer van 2013 tekende hij een contract bij Tottenham Hotspur. Na zeven seizoenen stapte hij over naar Internazionale.

Toekomst Eriksen was onzeker

Nu zal Eriksen zijn carrière voortzetten bij Manchester United, maar een jaar geleden zag zijn toekomst er heel anders uit. Vorig jaar kreeg hij tijdens het EK in Denemarken, in een duel tegen Finland, een hartstilstand. De Deen kreeg hierna een operatie waarbij er een inwendige defibrillator geplaatst werd. In Italië is het niet toegestaan om hiermee te voetballen. Daarom werd zijn contract bij Internazionale ontbonden.

Eriksen heeft nooit aan opgeven gedacht en heeft aan iedereen laten zien dat zijn voetbalcarrière nog niet voorbij was na de hartstilstand. Brentford gaf hem een kans die hij met beide handen aanpakte. Nu zal Eriksen bij Manchester United aan de bal komen te staan.