Dybala vertrekt transfervrij bij Juventus

Dybala vertrekt transfervrij bij Juventus

Aankomende zomer zal Dybala transfervrij vertrekken bij Juventus. De aanvaller is bezig aan zijn zevende seizoen bij Juventus, maar zijn contract wordt niet verlengd. Juventus directeur Maurizio Arrivabene zegt hierover het volgende: ‘’Dit besluit is eigenlijk al in januari tot stand gekomen. Met de komst van Dusan Vlahovic ligt de focus van ons project niet meer op Paulo. We hebben andere keuzes gemaakt en dat gaat ten koste van hem.”

In 2015 kwam Dybala terecht bij Juventus. De aanvaller werd toen voor 41 miljoen euro overgenomen van Palermo. Dybala werd al snel een belangrijke speler. Hij heeft tot dusver 283 officiële wedstrijden gespeeld voor Juventus, maakte 113 doelpunten en leverde 48 assists.

De Argentijn werd met zijn club in de afgelopen zes seizoenen vijf keer kampioen. Daarnaast heeft hij ook vier keer de Coppa Italia gewonnen en heeft hij drie keer de Italiaanse supercup gewonnen. Of hij zijn zevende en laatste seizoen met een prijs af weet te sluiten moeten we nog afwachten.

Vorige week werd Juventus uitgeschakeld door Villarreal in de achtste finales van de Champions League. Wel is de club op de vierde plaats te vinden in de Serie A. Ze hebben een achterstand van zeven punten op de koploper AC Milan. Voor de halve finales van het bekertoernooi speelt de club op 20 april de return tegen Fiorentina.

De carrière van Dybala begon bij het Argentijnse Instituto. In de zomer van 2012 werd de speler verkocht aan Palermo. Vervolgens kwam Dybala in 2015 bij Juventus terecht. Voor Argentinië speelde Dybala 32 interlands. Hij deed echter niet mee aan de Copa América vorig jaar, dat door zijn land gewonnen werd.