Bergwijn door Ajax overgenomen

Bergwijn door Ajax overgenomen

De Amsterdamse club Ajax heeft de transfer van Steven Bergwijn af kunnen ronden. Bergwijn wordt door Ajax voor 31,25 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur. De 24-jarige aanvaller heeft bij Ajax een contract getekend tot medio 2027.

Afgelopen woensdag vond de medische keuring plaats van Bergwijn, nadat enkele weken geleden al een persoonlijk akkoord gegeven werd tussen Bergwijn en Ajax. De club uit Amsterdam heeft afgelopen januari ook al geprobeerd om Bergwijn over te nemen, maar toen werden de clubs het niet eens over de transfersom.

Het is de eerste keer dat een club uit de Eredivisie zoveel geld uitgeeft aan een speler. Tot voor kort was Sébastien Haller de duurste voetballer uit de Eredivisie, die voor 22,5 miljoen euro in januari 2021 door Ajax over werd genomen van West Ham United. Deze week werd Haller voor 31 miljoen euro verkocht aan Borussia Dortmund.

“Het is tekenend voor de ambitie van Steven dat hij ervoor kiest om de stap naar Ajax te maken”, zegt trainer Alfred Schreuder over de komst van Bergwijn. “Hij is een speler met veel kwaliteiten, heeft een enorme drive en is ook bijzonder doelgericht.”

Bergwijn is voor Ajax de eerste aankoop deze transferperiode. De Amsterdamse club is ook van plan om Owen Wijndal over te nemen van AZ. Naar verluidt zou ook Brian Brobbey een transfer maken naar Amsterdam.

Herenigd met Ihattaren

Tussen 2015 en 2020 speelde Bergwijn voor PSV. Hij wist toen drie keer landskampioen te worden. Bergwijn speelde bij PSV 149 duels, maakte 31 doelpunten en gaf 41 assists. In januari 2020 nam Tottenham Bergwijn over van de Eindhovenaren. Er werd toen 30 miljoen betaald voor de aanvaller.

Nu Bergwijn bij Ajax zal gaan spelen zal hij ook herenigd worden met Mohamed Ihattaren. Hiermee speelde hij ook bij PSV. Ihattaren wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Juventus. Wel heeft Ajax de optie tot koop.