Bayern biedt 25 miljoen voor Gravenberch

Bayern biedt 25 miljoen voor Gravenberch

Naar verluidt heeft Bayern München een bod gedaan van 25 miljoen euro voor middenvelder Ryan Gravenberch, die momenteel onderdeel uitmaakt van het team bij Ajax. Bayern München biedt naast dit flinke bedrag ook bonussen voor de slechts 19-jarige speler.

Woensdag zou er door een delegatie van Bayern München een gesprek zijn gevoerd met financieel directeur Susan Lenderink van Ajax. Technisch manager Gerry Hamstra was ook aanwezig. Naar verluidt is er nog geen akkoord gegeven op het bod van Bayern München. Ajax wil minimaal 35 miljoen euro ontvangen voor middenvelder Gravenberch.

Dat Gravenberch een transfer zou maken lijkt niet geheel onlogisch. Ajax en Gravenberch hebben nog geen overeenstemming kunnen maken voor een nieuw contract. Volgend seizoen zou hij transfervrij kunnen vertrekken. Nog tot en met medio 2023 ligt de tienvoudig Oranje-international vast in de Johan Cruijff Arena.

Ajax heeft al meerdere spelers gehad die transfervrij zijn vertrokken. Zo vertrekken na dit seizoen Noussair Mazraoui en doelman André Onana. Brian Brobbey deed dit vorig seizoen ook, maar keerde in januari op huurbasis terug naar Amsterdam.

Gravenberch bij Ajax

De middenvelder bij Ajax is slechts 19 jaar oud en heeft al 98 officiële wedstrijden mogen spelen bij deze club. Sinds vorig seizoen beschikt Gravenberch over een basisplek bij trainer Erik ten Hag. Tot nu toe heeft Gravenberch twee keer weten te scoren. Zijn laatste doelpunt was eerder deze maand tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur.

Bayern München

Ajax is de koploper van de Eredivisie, maar ook Bayern München is goed op weg. Deze club staat bovenaan in de Bundesliga. De Duitse club heeft een voorsprong van zes punten op Borussia Dortmund. Daarnaast heeft Bayern München ook de kwartfinales van de Champions League weten te bereiken.