Argentinië is wereldkampioen na strafschoppen

Argentinië is wereldkampioen na strafschoppen

Zondag in Qatar speelden Argentinië en Frankrijk een knotsgekke finalewedstrijd van het WK. Uiteindelijk waren het de Argentijnen die, na strafschoppen, wereldkampioen werden. Het is voor Lionel Messi de eerste keer dat hij dit meemaakt. Het was ook al 36 jaar geleden dat Argentinië voor het laatst wereldkampioen werd. In 1978 en 1986 wonnen de Argentijnen ook de wereldtitel.

Zeventien jaar geleden begon voor Lionel Messi zijn interlandcarrière. Het winnen van de wereldtitel is een bekroning hiervoor. De 35-jarige aanvoerder heeft twee keer gescoord in de finale tegen Frankrijk en benutte na de verlenging een strafschop.

In de 23e minuut van de wedstrijd werd het 1-0 door een benutte strafschop van Messi. Dertien minuten later werd het 2-0 door een schot van Ángel Di María. De Fransen hadden in de eerste helft van de wedstrijd weinig kansen en schoten ze geen enkele keer op doel.

Tweede helft kwam Frankrijk terug

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Het stond nog steeds 2-0 voor Argentinië en de Fransen leken weinig kansen meer te hebben. In de tachtigste minuut veranderde dit door een strafschop. Deze werd door Kylian Mbappé benut en een minuut later maakte hij het 2-2. Dit werd gevolgd door verlenging. In de 108ste minuut was het Messi dit het 3-2 maakte en het leek erop dat dit de wedstrijd zou beslissen, maar in de 118e minuut mocht Mbappé een penalty nemen en deze wist hij goed te benutten. Het stond 3-3 en dit zorgde voor strafschoppen. Mbappé en Muani scoorden voor de Fransen. Tchouaméni schoot naast. De Argentijnen wisten elke strafschop te benutten en dit resulteerde in de wereldtitel.

Op voetbal wedden

Bij de bookmakers in Nederland werden er verschillende weddenschappen gemaakt voor de finale van het WK. De odds lagen dicht bij elkaar voor Argentinië en Frankrijk. Beide landen hadden volgens de bookmakers dus veel kans om de wereldtitel te behalen. Wedden op voetbal is bij meerdere goksites mogelijk. Kies voor online gokken bij goksites met een sportsbook, bijvoorbeeld Toto Casino. Bij elke bookmaker kun je weddenschappen naar keuze plaatsen voor voetbalwedstrijden die jij interessant vindt.