Antony voor 95 miljoen naar Manchester United

Antony voor 95 miljoen naar Manchester United

Door Ajax is het nieuws bevestigd dat Antony een transfer zal maken naar Manchester United. Al langer gingen er geruchten rond over een mogelijk transfer, maar nu is de kogel door de kerk. Antony zal voor minstens 95 miljoen over worden genomen door Manchester United. Door bonussen kan dit bedrag nog oplopen tot maximaal 100 miljoen euro. Daarmee is Antony de duurste Eredivisie-speler tot nu toe.

Wel moet Antony nog een medische keuring doorstaan en ook is het transfer nog onder voorbehoud van contractuele afhandeling van beide clubs. Of Ajax een vervanger binnenhaalt in de plaats die Antony achterlaat is nog niet bekend. Antony had eigenlijk nog tot medio 2025 een contract bij Ajax, maar toch besloot hij om weg te gaan. Trainer Alfred Schreuder heeft hem ook niet meer op het veld gezet tegen Sparta Rotterdam en FC Utrecht.

Frenkie de Jong was eerst de duurste Eredivisie-speler, maar Antony heeft de eerste plaats overgenomen. In de zomer van 2019 werd De Jong voor 86 miljoen euro door FC Barcelona overgenomen van Ajax. Diezelfde zomer werd Matthijs de Ligt voor 75 miljoen euro verkocht aan Juventus.

De 22-jarige Antony wordt voor minimaal 95 miljoen euro gekocht door Manchester United en daarmee is hij voor de club één van de duurste aankopen die gemaakt zijn. Paul Pogba was nog duurder; hij werd voor 105 miljoen euro door Manchester United overgenomen van Juventus. Antony is op de tweede plaats op de lijst van de club te vinden.

Carrière bij Ajax

Antony kwam in 2020 bij Ajax terecht. De club uit Amsterdam betaalde toen 15,75 miljoen euro voor de aanvaller, exclusief bonussen. Antony kwam toen van São Paulo FC. In totaal heeft Antony 82 wedstrijden voor de Eredivisie-club mogen spelen. Hij wist 24 doelpunten te maken en 22 assists te geven. Hij maakte twee landstitels mee, de KNVB-bekerwinst in 2021 en de Champions League van vorig seizoen.

Daarnaast maakt Antony onderdeel uit van het Braziliaanse elftal, waarmee hij vorig jaar te vinden was op de Olympische Spelen in Tokio. Hij tekent nu voor vijf seizoenen een contract bij Manchester United, met een optie om het contract met nog een extra jaar te verlengen tot medio 2028. Antony komt daarmee terug onder de vleugels van trainer Erik ten Hag, met wie hij vorig seizoen bij Ajax werkte.

Voor Manchester United is Antony de vijfde aankoop van deze zomer. Eerder haal de club uit Engeland de spelers Tyrell Malacia, Lisandro Martínez, Christian Eriksen en Casemiro binnen.