Alle zeven KKD-duels afgelast door zware storm

Alle zeven KKD-duels afgelast door zware storm

Door storm Eunice die over ons land raast is Fortune Sittard – Sparta Rotterdam en alle zeven duels binnen de Keuken Kampioen Divisie afgelast. De duels worden op een later moment gespeeld. Vanwege de storm kon de veiligheid van de spelers, clubmedewerkers, supporters en sponsors in en rondom de stadions niet gegarandeerd worden. De wedstrijden zijn daardoor afgelast. Eerder daarvoor heeft de KNMI al code rood en oranje gegeven voor Nederland.

De wedstrijd Fortuna tegen Sparta zou het begin van de 23e speelronde zijn in de Eredivisie. Deze clubs staan op een zestiende en zeventiende plaats, waardoor ze beide moeten strijden tegen degradatie. De verliezende club wordt uit de competitie gedegradeerd.

Vanwege de storm zijn de wedstrijden voor de Keuken Kampioen Divisie afgelast. Daardoor gaan de wedstrijden Roda JC – De Graafschap, FC Dordrecht – TOP Oss, Telstar – NAC Breda, MVV – Jong AZ, FC Emmen – FC Volendam, Helmond Sport – VVV Venlo en FC Den Bosch – Jong PSV niet door.

Vanavond zou er ook een duel plaats moeten vinden tussen FC Eindhoven en ADO Den Haag. Ook deze wedstrijd gaat niet door, al komt dat niet direct door de storm. Door deze wedstrijd is namelijk op donderdag al een streep getrokken, wegens veel coronabesmettingen binnen het team van FC Eindhoven.

De wedstrijden die op zaterdag en zondag gepland staan kunnen naar verwachtingen wel gewoon doorgaan. Naar verwachting nemen de hevige windstoten na vrijdag weer af.