Ajax uitgeschakeld in Champions League

Ajax uitgeschakeld in Champions League

Gisteravond speelde Ajax tegen Benfica in de Johan Cruijff Arena. Ajax leek de sterkere speler te zijn, maar slaagde er echter niet in om Benfica te verslaan. Daardoor is Ajax uitgeschakeld in de Champions League en is het de Amsterdammers niet gelukt om de kwartfinales van de competitie te bereiken.

Voor een lange tijd was Ajax veel sterker dan Benfica. De eerste helft van de wedstrijd gaven de Amsterdammers de club uit Lissabon geen schijn van kans. Pas in de loop van de tweede helft wisten de Portugezen aanvallend voetbal te laten zien en vrijwel meteen was het eerste doelpunt gemaakt.

Ajax heeft niet verloren omdat het te weinig kansen kreeg. Ze hadden namelijk veel kansen die benut konden worden. Daarnaast lukte het doelman André Onana niet om in de 77ste minuut de kopbal van Darwin Núñez tegen te houden.

De club uit Amsterdam kan nu enkel nog strijden om de landstitel. Zondag spelen ze de Klassieker tegen Feyenoord. Op 17 april speelt Ajax de KNVB-bekerfinale tegen PSV.

Eerste helft een sterk spel

In de eerste helft van de wedstrijd was Ajax de sterkere speler. Het leek erop dat Ajax na zeven minuten al een doelpunt wist te maken. Dusan Tadic kwam met zijn voorzet bij Sébastien Haller, maar de goal werd afgekeurd omdat de Ivoriaanse spits buitenspel stond.

Daarna kreeg Ajax nog meer kansen. Het lukte Antony en Edson Álvarez niet om raak te koppen en een hard schot van Steven Berghuis miste het doel ruim. Ondanks dat Ajax een sterke eerste helft liet zien lukte het de Amsterdammers niet om de kansen te benutten.

Gravenberch schoot van afstand over het doel en een poging van Antony bleek ook geen succes te zijn. Berghuis kreeg de grootste mogelijkheid om de scoren. Hij kon vrij uithalen, maar nam verkeerd aan. Daardoor kwam hij niet tot een schot.

Tweede helft

Na de rust kwam Ajax ook weer als de sterkere club op het veld. Ajax bleef domineren en Benfica was niet aanvallend. Ondanks dat Benfica geen aanvallende strijd uitvoerde, lukte het Ajax wederom niet om te scoren. Tadic schoot uit de draai naast en Antony kopte een voorzet van Daley Blind op het dak van het doel.

In de 73e minuut lukte het Antony niet om tussen drie Portugese verdedigers tot een schot te komen. Een kwartier voor tijd besloot Benfica aan te vallen en het was vrijwel direct raak. De stand werd naar 0-1 gebracht. Núñez kopte in de 77e minuut een vrije trap van Grimaldo binnen. Trainer Erik ten Hag probeerde nog kansen te creëren door Brian Brobbey en Davy Klassen als invallers op het veld te brengen, maar ook zij kregen de bal niet in het doel. De wedstrijd eindige daarmee in 0-1.