Ajax moet koppositie zien te behouden bij RKC Waalwijk

Ajax moet koppositie zien te behouden bij RKC Waalwijk

Aankomende zondag vind de wedstrijd Ajax Amsterdam tegen RKC Waalwijk plaats. De wedstrijd zal worden gespeeld in een leeg Mandemakers stadion. Op dit moment staat Ajax op de eerste plaats in de Eredivisie, maar om deze plaats te behouden moeten zij de wedstrijd tegen RKC Waalwijk winnen. PSV staat namelijk vlak achter Ajax en kan zomaar hun positie overnemen. Voorspel hoe deze wedstrijd zal eindigen en pak mooie uitbetalingen mee met gunstige odds!

RKC Waalwijk zal het zwaar krijgen volgens coach

Joseph Oosting, trainer van RKS Waalwijk, zal zijn team gereed moeten maken voor de komst van Ajax. De trainer laat het volgende weten: “Dat wordt een zware wedstrijd voor ons, maar wij gaan ervoor voor onszelf en onze fans”.

De afgelopen weken heeft RKC een aantal belangrijke punten laten liggen, waardoor ze het niet makkelijk hebben gehad. De coach verwacht dan ook niet dat ze met veel punten van Ajax gaan winnen. Maar ze geven de hoop niet op. Oosting laat hier het volgende over uit: “Bij RKC benadrukken we de zaken die ze wel onder de knie hebben. In onze situatie, is elke punt dat telt, maar het wordt wel een lastige wedstrijd tegen Ajax’’.

Erik ten Hag ziet goede kansen

Ajax is momenteel de koploper van de Eredivisie. Zij zien dan ook goede kansen tijdens de wedstrijd tegen RKC. Wel moeten ze op blijven letten, want ook deze wedstrijd mag niet worden onderschat volgens de trainer. Erik ten Hag, coach van Ajax, zegt het volgende: “Als wij ons niveau halen, heeft RKC geen kans”.

Belang van spelers is belangrijk

Omdat er geen publiek aanwezig mag zijn vanwege de geldende coronamaatregelen, zal de wedstrijd anders verlopen dan gepland. Maar daarbij is het belang van de spelers belangrijk. Erik ten Hag was één van de weinige trainers die de Eredivisie drie weken lang stil wilde leggen door de geldende lockdown. Hierover laat de trainer het volgende weten: “Natuurlijk wil je altijd met publiek spelen. Maar er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen. Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme houden. We moeten ook nadenken of uitstel van wedstrijden niet weer leidt tot een te zware belasting van spelers”.

Statistieken van dit moment

In de Eredivisie staat Ajax nog steeds op de eerste plaats, maar kort achter deze ploeg is PSV te vinden. Als Ajax verliest van RKS en PSV wint van Vitesse, zal PSV de koploper kunnen worden in de Eredivisie. Zowel Ajax als PSV hebben beide 27 punten. Op nummer veertien is RKC Waalwijk te vinden met een totaal van 11 punten.

Eerdere wedstrijden Ajax tegen RKC Waalwijk

De laatste keer dat Ajax tegen RKC speelde was in april dit jaar in Waalwijk. Tijdens deze wedstrijd wist Sebastian Haller in de veertiende minuut al een doelpunt te scoren, maar daar bleef het bij. Het seizoen daarvoor wist Ajax te winnen van RKC met een eindstand van 1-2 in het Mandenmakers Stadion.

Huidige vormen RKC Waalwijk en Ajax Amsterdam

Het laatste duel dat RKC speelde was tegen FC Groningen. Deze wedstrijd had een eindstand van 1-1 en had dus een gelijkspel. De wedstrijd eerder tegen SC Cambuur verloor RKC met 0-1. Ze wisten wel de winst te innen met de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Deze werd op 23 oktober gewonnen met 3-0.

Ajax speelde met 0-0 een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Het team wist niet te winnen van de club uit Deventer, waarvan de wedstrijd werd gespeeld in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers wisten wel de wins te pakken met de Champions League wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Deze wedstrijd won Ajax met 1-3. Het weekend daarvoor speelde Ajax tegen Heracles in Almelo, waarvan de eindstand gelijkspel was met 0-0.

Geblesseerde spelers bij beide ploegen

Zowel Ajax als RKC hebben te maken met geblesseerde spelers. Ajax moet spelen zonder Maarten Stekelenburg, Sean Klaiber, Steven Berghuis en Jurrien Timber. Devyne Rensch speelt ook niet mee tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, omdat hij is geschorst.

RKC Waalwijk zit met een geblesseerde Joel Pereira (doelman), Dario van den Buijs (verdediger) en Richard van der Venne (middenvelder).

Quoteringen RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam

De odds liggen hoog voor de wedstrijd RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam. De hoogste quotering is 13,25 keer het speelbedrag als RKC weet te winnen van Ajax. Een gelijkspel zal 7,30 keer de inleg opleveren. Als Ajax wint is de uitbetaling 1.15 keer de inzet. De wedstrijd van RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam zal worden gespeeld op zondag 21 november om 16:45 uur in het Mandenmakers Stadion.