Ajax is voor 36ste keer landskampioen

Ajax is voor 36ste keer landskampioen

Voor de 36ste keer is het Ajax gelukt om de landstitel te bemachtigen. De club uit Amsterdam mag zich weer landskampioen noemen en is hier uitermate trots op. Het is de ploeg van Erik ten Hag gelukt om SC Heerenveen te verslaan en deed dit met 5-0.

Er werd al snel gescoord in de wedstrijd tegen SC Heerenveen, die zich afspeelde in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Al voor de rust stond de stand al op 3-0 en na de rust werd er nog twee keer gescoord. Het eerste doelpunt werd al na 19 minuten gemaakt. Nicolás Tagliafico maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. In de 33e minuut wist Steven Berghuis te scoren en vijf minuten later was het Sébastien Haller die een strafschop benutte.

In de tweede helft lukte het Ajax om nog twee doelpunten te maken. Vijf minuten voor de wedstrijd ten einde kwam wist Brian Brobbey de stand naar 4-0 te brengen. In de 90ste minuut scoorde Edson Álvarez en stond de eindstand op 5-0. Na afloop van de wedstrijd barstte het feest los en staken de Ajaxsupporters vuurwerk af.

Al 3-0 voor rust

Voor de wedstrijd begon werd er een minuut stilte gehouden voor de deze week overleden voormalig Ajax-spelers Jody Lukoki (29) en Henk Groot (84). Na de minuut stilte nam Ajax direct het initiatief tegen SC Heerenveen. In de negentiende minuut was het eerste doelpunt al gemaakt. Een kwartier later kon het tweede doelpunt worden gemaakt dankzij Berghuis. Nog voor de rust stond het op 3-0 voor Ajax. Het derde doelpunt werd gemaakt door Haller die de strafschop in de 38e minuut goed wist te benutten.

Twee keer raak in slotfase

Na de rust konden de Amsterdammers zonder zenuwen verder spelen. Wel bleven er vaker kansen onbenut. Zo kon Berghuis in de tweede minuut van de tweede helft een enorme kans pakken, maar deed dit niet. Hij schoot voor bijna leeg doel over.

In de tweede helft werd ook Mazraoui gewisseld. Even leek SC Heerenveen terug te willen slaan toen Anthony Musaba wilde scoren. Echter schoot hij op de paal en werd er gevlagd voor buitenspel.

Met nog twintig minuten op de klok begonnen de fanatieke supporters van Ajax al met het afsteken van vuurwerk om de titel te vieren. In de 85e minuut wist Brobbey te scoren en in de negentigste minuut was het Álvarez die er 5-0 van wist te maken. Daarna barstte het feest los in de Arena.